Нов курс на IPT: Интерактивен уеб дизайн с WordPress, HTML 5, CSS 3, jQuery и Twitter Bootstrap


WordPress (WP) е модерна и лесна за използване платформа (CMS) за разработка на интерактивни уеб сайтове и блогове. Тя позволява на всеки да публикува и актуализира свой сайт без необходимост от технологични познания. Като стандартна функционалност са включени регистрация на потребители, коментари, рейтинги, RSS фийдове. Предлагат се множество готови теми, които придават уникален външен вид на сайта и са лесни за персонализация.

Втората част на курса запознава с основните уеб стандарти и технологии за разработка на уеб страници – HTML 5, CSS 3, JavaScript, които позволяват създаване на собствени теми и приспособяване на готови теми. Разглеждат се jQuery и Twitter Bootstrap библиотеки за бърза разработка на уеб сайтове с помощта на шаблони и готови JavaScript компоненти.

Курсът е ориентиран към творчески личности с интерес към уеб разработката, без да изисква предварителен опит в тази област.

Лектор на курса е Траян Илиев, Oracle® & OMG® сертифициран преподавател с богат опит в провеждането на обучения за широк кръг участници – от начинаещи и студенти до фирмени екипи на международни софтуерни компании.

IPT – Intellectual Products & Technologies предлага обучения и цялостни образователни решения в областта на информационните технологии от създаването си през 2003 г.